Kreativitet, jobb och förhoppningar

3 485. Så många nya låtar hade knåpats ihop och skickats in till uttagningen av bidrag till 2012 års melodifestival när antagningen stängde i onsdagsnatt. Det är ett imponerande antal men runt denna siffra har faktiskt nivåerna legat de senaste 8 åren. De många bidragen säger förstås inget om kvaliteten men de är ett kvitto på att svenskt musikliv blomstrar.

Man kan tycka vad man vill om melodifestivalen: att det är för poppigt, glittrigt och jippoartat. Men man kan också tycka att det är bra, festligt och folkkärt. Vad man än tycker så är melodifestivalen viktig för många, inte minst för musikskaparna – det kan vi på Stim intyga. Det är Sveriges största låtskrivartävling och bakom varje bidrag ligger kreativitet, jobb och förhoppningar. Det förtjänar respekt. Eller hur?

Postat under Det svenska musikundret, Evenemang och märkt , , , , , . Bokmärk permalänk.

Kommentarer inaktiverade.